Vi har alla något vackert

Idéen till den här bloggen uppstod när vi diskuterade alla olika ideal som finns i dagens samhälle och att man känner sig så fruktansvärt pressad att leva upp till dem. Det handlar inte bara om den brutala utseendefixerade värld vi lever i utan även mediernas makt i att påverka oss som personer. Det handlar om att vara den utåtriktade, perfekta partypinglan med bra betyg som tjej och det starka, vältränade muskelknippet som kille. Men, vi vet att det är en omöjlighet att dela upp alla människor i två olika grupper. Alla är olika och vi måste få vara det.

Och seriöst, hur många är det egentligen som ser ut som de på reklamfilmerna? Nej okej, vi vet att dem är retuscherade och så vidare, men innerst inne så tar vi åt oss. Vi blir undermedvetet påverkade och det har nu gått så pass långt att småtjejer som stapplar omkring, stupfulla på gatorna med sminket som en mask för ansiktet.

Vi tycker att det här helt absurt och hoppas att vi kan få människor att inse hur vackra dem är när dem är bara är sig själva.

Stå upp för dig själv, för det ska vi lära oss att göra!

Kommentarer
Postat av: JOHANNA

Åh va roligt tjejer att ni har skapat en blogg om det här ämnet, jätte häftigt! Det stämmer, precis, allt ni skriver, och jag tror att det här är ett vääldigt viktigt ämne! Jag kommer följa bloggen ;)

KRAM GUNNIS

2010-10-20 @ 13:45:14
URL: http://johannagunne.blogg.se/
Postat av: Kathyjana

Detta blir mer och mer skrämmande ju mer jag läser! Emellanåt känns det som vi delar tankar! Så det blev 2 kommentarer från mig på 1 kväll :)

2010-10-25 @ 02:03:00
URL: http://kathyjana.blogg.se/
Postat av: Matilda [myphoto.blogg.se]

Grymt bra idé med den här bloggen! Det är ett viktigt ämne, för det finns så många som inte är nöjda med sig själva trots att de är oerhört vackra!

2010-10-29 @ 15:37:45
URL: http://myphoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0